Τραγικός ο απολογισμός

Τουλάχιστον 500 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και 1.450 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας από τις 27 Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών στο Παλαιστινιακό έδαφος

«Ο αριθμός των μαρτύρων ξεπερνά του 500, ανάμεσά τους και 87 παιδιά, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 2.450», διευκρίνισε ο Δρ Μουαουίγια Χασανένιν και συνέχισε: «Ο αριθμός των νεκρών ίσως να είναι μεγαλύτερος, αφού υπάρχουν στους δρόμους πτώματα και τραυματίες που δεν μπορούμε να απομακρύνουμε» 

Άμαχοι τα θύματα

Σαράντα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στις ισραηλινές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας, όπου τα ισραηλινά στρατεύματα εξαπέλυσαν και χερσαία επίθεση μετά από μια εβδομάδα αεροπορικών βομβαρδισμών. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον 22 άμαχοι, ενώ υπάρχουν 200 τραυματίες, δήλωσε ο Μουαουίγια Χασανέιν.

…οι σημερινές επιθέσεις φέρνουν στη μνήμη… τη διήμερη τρομακτική σφαγή 2.500 Παλαιστίνιων αμάχων στα προσφυγικά στρατόπεδα στο Λίβανο… λίγο έξω από τη Βηρυτό, όταν ο Σαρόν ήταν ακόμα.. υπουργός Αμυνας του Ισραήλ.

 

Advertisements